Çerez Politikası

Çerez Politikası


Gözalan Şirketler Grubu (Gözalan Yönetim Danışmanlık A.Ş, Gözalan Mağazacılık Tekstil ve San. A.Ş. (“GÖZALAN MAĞAZACILIK”), Alan İnşaat Turizm Tekstil Alternatif Sporlar ve Spor Malzemeleri Tic. A.Ş., CON-TEKS İç ve Dış Ticaret A.Ş., Gözalan Otelcilik ve Turizm A.Ş., Pera Kamis Hazır Giyim Ticaret Anonim Şirketi de dahil ve fakat bu şirketlerle sınırlı olmamak üzere Gözalan Şirketler Grubuna gelecekte dahil olacak yeni şirketleri de içerecek ifade eder.) kişisel verileriniz dâhil olmak üzere bizlerle paylaşmış olduğunuz verilerinizin gizliliğine ve korunmasına son derece önem vermektedir. Amacımız gizliliğinizi korumak ve temin ettiğiniz kişisel verilerin güvenliğini sağlamaktır. Gözalan Şirketler Grubu tarafından işlenmekte olan kişisel veriler, teknik imkânlar dâhilinde en iyi şekilde korunmaktadır.
Gözalan Şirketler Grubu bünyesinde yer alan şirketler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”)’nda yer alan düzenlemelere uygun olarak kişisel veri işleme faaliyetlerini yürütmektedir.
Kişisel Veriler, Columbia.com.tr uzantılı internet sitesinde (“İnternet Sitesi") yer alan Gizlilik Politikası kapsamında belirtilen amaçlara uygun bir şekilde işlenebilmesi amacı ile İnternet Sitesi’nin kullanımına bağlı olarak Çerezler vasıtası ile de toplanabilmektedir.
Kullanıcının İnternet Sitesi’ni ziyaret etmesi, Gizlilik Politikası kapsamında çerez kullanımına onay verdiği anlamına gelmektedir.


1. Çerez Nedir?
Çerez adı verilen teknik iletişim dosyaları, bir internet sitesinin kullanıcının bilgisayarı veya cep telefonu tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Tarayıcı aracılığı ile Çerezlerin engellenmesi mümkündür. Ayrıca İnternet Sitesi’nde 3. Kişilere ait platformlara yönelik Javascript kodları kullanılabilir. Kullanıcıların Siteyi ziyaretlerinde toplanan bilgiler, bahsedilen 3. kişi platformlar tarafından kullanılabilir. Kullanıcıların, Siteyi, bu platformlardaki hesaplarına bağlıyken ziyaret etmeleri halinde, 3. Kişiler tarafından toplanan bilgiler ilişkilendirilebilir. Kullanıcılar istedikleri her zaman cihazlarındaki program ve/veya işletim sistemi ve/veya internet tarayıcısının ayarlarından çerezleri düzenleyerek kaldırabilirler ve/veya anılan bildirimleri durdurabilirler (Bu takdirde Sitemizin/ilgili cihazın/programın arzu edildiği gibi çalışmayabileceği ve/veya bildirim içeriklerinden haberdar olunamayacağı bilinmelidir).


2. İnternet Sitesinde Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?
Çerezler, yöneticileri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısında kategorize edilebilir. Buna göre İnternet Sitemizde kullanılan çerezler;
Çerezi yerleştiren tarafa göre, İnternet Sitesi çerezleri ve üçüncü taraf Çerezler:
İnternet Sitesi çerezleri, GÖZALAN MAĞAZACILIK tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezlerini GÖZALAN MAĞAZACILIK ile iş birlikteliği olan farklı firmalar yönetmektedir.
Aktif olduğu süreye göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler:
Oturum çerezleri ziyaretçinin İnternet Sitesi’ni terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler ise kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir.
Kullanım amaçlarına göre, İnternet Sitesi’nde teknik çerezler, doğrulama çerezleri:
Hedefleme/reklam çerezleri kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.
İnternet Sitesi’nde yer alan Çerez uygulamaları
İnternet Sitesi’nde kullanıcıların önceliklerini tanımak ve İnternet Sitesini ideal bir şekilde tasarlamak için Çerezler ve benzer teknolojiler kullanmaktadır. Bunlar, gezinmeyi kolaylaştırır ve bir İnternet Sitesi’nin büyük ölçüde kullanıcı dostu olmasını sağlar. İnternet Sitesinde kullanılan Çerez uygulamaları ve kullanım amaçları;


a. İnternet Sitesi’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek amacıyla yerleştirilen çerezler, örneğin, üyelerinin, üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.
b. İnternet Sitesini analiz etmek ve Portal’in performansını arttırmak amacıyla yerleştirilen çerezler, örneğin, İnternet Sitesini ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
c. İnternet sitesinin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla yerleştirilen çerezler, örneğin, İnternet Sitesi’ni ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması veya İnternet Sitesi üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlamak.
d. Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek amacıyla yerleştirilen çerezler, örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.

3. İşlenen Kişisel Veriler
Tarafınıza ait kişisel bilgileri, ziyaret sıklığınızı, kullanıcı davranışlarınızı, İnternet Sitesi’ne hangi siteden gelindiği ve İnternet Sitesi’nden sonra hangi sitenin ziyaret edildiği, IP bilgisi, ilgi alanları ve her türlü ürüne ilişkin alışveriş alışkanlığı, tercih zevk ve beğeniler, konum verileri gibi sizin belirlenmenizi veya belirlenebilir olmanızı sağlayacak her türlü bilgiyi ifade etmektedir.


4. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları ve Hukuki Sebepleri
Şirketimiz GÖZALAN MAĞAZACILIK tarafından, Gözalan Şirketler Grubu bünyesinde Gözalan Grup Markaları altında sunulan ürün ve hizmetlerimizden sorunsuz olarak yararlanabilmek, yukarıda tanımı yapılan bilgileriniz alınarak sizin hakkınızda kişisel bir pazarlama hizmeti sağlayarak otomatik sistemler aracılığı ile kişisel alışveriş alışkanlıklarınız hakkında analiz yapmak, İnternet Sitesi’nde iyileştirmeler yapmak ve yine grup şirketleri, iş ortakları, tedarikçileri, servis sağlayıcıları tarafından da kullanılmak üzere, ticari/mali/hukuki sorumlulukların yerine getirilebilmesi ve/veya temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydı ile hukuken meşru menfaatler için gereken veya zorunlu olan durumlarda işlenebilecektir.
Tüm bu faaliyet, amaç ve yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmeyi sağlayacak Kişisel Verileriniz, açık rızanıza istinaden veya tabi olduğumuz yasal mevzuat başta olmak üzere KVKK md. 5.2’de öngörülen diğer hallerde, işbu Çerez Politikası ve Gizlilik Politikasında belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile Veri Sorumlusu sıfatıyla tarafımızca işlenmekte ve saklanmaktadır. Bu kapsamda kanunen zorunlu bazı uygulamalar için ayrıca açık izniniz talep edilecektir. Bunun dışında İnternet Sitesinden de bizlere ulaşarak gerekli izin/onay işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Vermiş olduğunuz izin/onay’ınızı dilediğiniz zaman aynı yöntemle geri alabilir iptal edebilirsiniz.
GÖZALAN MAĞAZACILIK in yürütmüş olduğu tüm kişisel veri işleme faaliyetlerinde KVKK başta olmak üzere ilgili tüm mevzuatta aranan yükümlüklere de uygun olarak hareket edilmektedir.


5. Seçme Olanakları
İnternet Sitesi’ni kullanıyorsanız, cihazınızdaki çerezlerin kullanımını ve kaydedilmesini onaylıyorsunuz demektir. Ancak İnternet Sitesi’ni çerezler olmadan da inceleyebilirsiniz. Tarayıcıların çoğu çerezleri otomatik olarak kabul eder. Tarayıcı ayarlarınızda “çerezleri kabul etmemeyi” seçerek, çerezlerin cihazınıza kaydedilmesini önleyebilirsiniz. Cihazınızda, önceden kaydedilmiş olan çerezleri her zaman silebilirsiniz. Bunun detaylı olarak nasıl yapıldığını, tarayıcınızın veya cihaz üreticinizin talimatlarından öğrenebilirsiniz
Çerez Politikası’ndaki Değişiklikler
GÖZALAN MAĞAZACILIK, Çerez Politikası ile Müşterilerine veya Potansiyel Müşterilerine Çerez kullanımının kapsamı ve amaçları hakkında detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda kullanıcılarını bilgilendirmeyi hedeflemiştir. Bu bakımdan, İnternet Sitesinde yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Site’nin kullanılmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Kullanıcıların Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.
Kullanıcılardan önceden izin alınmaksızın işbu Çerez Politikası’nda her zaman için değişiklik ve güncelleme yapma hakkı saklı tutulmuştur. Bu değişikliklere ve güncellemelere size sağlanan linklerden veya GÖZALAN MAĞAZACILIK’e ait www.columbia.com.tr adresinde yer alan ilgili alandan ulaşabilirsiniz.

HAKKIMIZDA
Uyarı